Spačva briket

380ден

Состав : 100% даб

  • Енергетска моќ : >4.9 kWh/kg
  • Влажност : <7%
  • Пепелност : <0.4%
  • Дијаметар : 90мм
  • Должина : 300-310мм
  • Земја на потекло : Хрватска
  • Пакување : 10 кг

Out of stock

SKU: 1103 Category: Tags: , , ,

Дрвените брикети за разлика од другите производи со иста намена имаат одлична моќ на загревање и топлината (жар) во внатрешноста на печката се одржува многу долго. Поради неговите природни карактеристики и благодарение на неговата висока густина и малата содржина на вода, гори побавно и со помалку чад од традиционалното огревно дрво на пример. Брикетите Spačva целосно ги исполнуваат строгите еколошки стандарди и се обновливи извори на енергија.

Производот не содржи адитиви.