Uncategorized

Совети за безбедно купување и заштита од измамници

СЕКОГАШ проверувајте ги деталите за контакт на вашиот добавувач (веб-страница/е-пошта/одговорно лице), кои мора да се исти со податоците од официјалната веб страница, фан страница или од базата на компании. Така, ќе знаете со сигурност дека комуницирате со вистинската компанија. Не плаќајте однапред на непознати добавувачи. Изберете плаќање при испорака. Некои измамници ќе се обидат да …

Совети за безбедно купување и заштита од измамници Read More »

Бесплатна испорака на пелет и брикет низ Македонија

Во периодот од јули до крајот на август месец 2021 година, ќе вршиме бесплатна испорака на пелет и брикет низ целата територија на Република Македонија. Единствен услов е порачка на минималниот број на килограми, во зависност од градот во кој треба да се испорача пелетот или брикетот. Во продолжение следи табела со сите градови и …

Бесплатна испорака на пелет и брикет низ Македонија Read More »

Купување пелет и брикет на рати

Согласно можностите на секој потрошувач, како и ефектот од пандемијата, и оваа сезона за сите кои ќе се одлучат да купат минимум еден тон од нашите производи : пелет или брикет – им овозможивме опција плаќање на рати. Плаќањето може да се изврши во готово, со кредитна картичка или со уплатница во банка. Почнувајќи од …

Купување пелет и брикет на рати Read More »

Кратка историја на пелетите

Дрвените пелети како алтернативно гориво се појавија во 1970тите години, поточно за време на нафтената криза – период кога нагло се зголеми побарувачката за алтернатива на фосилните горива. Сепак, не беше сè толку експонирано до 90-тите години на минатиот век, кога веќе во услови на зголемена загриженост за животната средина, дрвените пелети полека но сигурно започнаа …

Кратка историја на пелетите Read More »

Дилема : пелет од “тврдо” или од “меко” дрво

Многу потрошувачи го поставуваат истото прашање, дали да се користат пелети од тврдо дрво – листопадни (даб, бука) или пелети од т.н. меко дрво – зимзелени (бор, елка, смрека).Во праксата не постои голема разлика помеѓу пелетите произведени од тврдо или меко дрво.Сепак, крајната одлука за изборот е на потрошувачот, во зависност од типот на печката, …

Дилема : пелет од “тврдо” или од “меко” дрво Read More »

Како да препознаеме квалитетен пелет?

Не се сите пелети подеднакви, и знаеме дека на пазарот се нудат секакви варијанти со различен и (не)проверен квалитет. За среќа постојат неколку едноставни, бесплатни тестови кои може да ги направиме и во домашни услови, со цел полесна идентификација на квалитетот на пелетот што сакаме да го купиме или веќе сме го купиле. Како да …

Како да препознаеме квалитетен пелет? Read More »